Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 30 nov 2017 / 18:02 uur

Piloten geen spijt van melden van uitspraken Poch

De drie collega-piloten van Julio Poch hebben geen spijt dat ze destijds de uitspraken van Poch over de dodenvluchten naar buiten gebracht hebben. Dat heeft hun advocaat Liesbeth Zegveld donderdag gezegd in het radioprogramma De Nieuws BV.

‘Ze zouden willen dat ze het nooit gehoord hadden’

Julio Poch werd woensdag vrijgesproken nadat hij acht jaar lang in voorarrest heeft gezeten. De drie collega-piloten hoorden hem praten over de dodenvluchten en besloten de uitspraken naar buiten te brengen. „Ze zouden willen dat ze het nooit gehoord hadden. Maar als ze het weer zouden horen, dan zouden ze het weer doen”, aldus Zegveld.

Volgens hun advocaat hebben de drie er lang mee rondgelopen. Het is bij een meerdere terechtgekomen en die heeft het uiteindelijk aangekaart. De collega-piloten waren geen aanklagers in de zaak van Poch, maar er werd wel veel naar hen gekeken. Het was daarom ook een enorme ontlading voor hen dat Poch werd vrijgesproken.

Aanklacht tegen collega’s

De advocaat van Poch, Geert Jan Knoops, wil mogelijk een aanklacht tegen de drie collega-piloten. Zegveld heeft daar nog niets van vernomen en volgens haar is het kansloos. „Het is niet mogelijk om een zaak te beginnen tegen mensen die iets melden wat ze hebben gehoord.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piloten geen spijt van melden van uitspraken Poch
Sluiten