Metro
Metro Nieuws 11 nov 2017 / 10:35 uur

‘Ongeval met auto in Berlijn was geen aanslag’

Een automobilist die in Berlijn op een groep mensen inreed, deed dat hoogstwaarschijnlijk niet met terroristische motieven. De politie liet zaterdag weten dat ze de zaak behandelt als een verkeersongeval waarbij de bestuurder op de vlucht sloeg.

Niemand gewond

Vrijdagavond reed een man in een huurwagen op een groepje mensen af in de Duitse hoofdstad. De mensen stonden bij een bushalte te wachten in het stadsdeel Reinickendorf. Volgens getuigen konden de mensen op de stoep net op tijd opzij springen. Niemand raakte gewond bij het incident.

De automobilist sloeg daarna op de vlucht. Het is niet bekend waarom hij dat deed. De politie heeft de bestuurder en de gehuurde auto nog niet teruggevonden.

Meerdere aanslagen

De afgelopen tijd zijn er meerdere aanslagen gepleegd door met een voertuig op mensen in reden. Bijna een jaar geleden reed terrorist met een vrachtwagen een kerstmarkt in Berlijn op. In augustus gebeurde een zelfde soort aanslag in Barcelona. In juli 2016 was Nice het doelwit van een terrorist met een vrachtwagen.

Ook Amsterdam leek in mei heel even een aanslag gepleegd te worden. Daar reed een automobilist op Amsterdam Centraal ook een mensenmassa in. De man bleek uiteindelijk een hypo te hebben, een veel te lage suikerspiegel waardoor hij de controle kwijtraakte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ongeval met auto in Berlijn was geen aanslag’
Sluiten