Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 15 nov 2017 / 19:30 uur

Onbeperkt onder de zonnebank: huidartsen niet blij

De Deense keten ‘Clubtan’ is vorige week geopend in Almere. Hier kun je onbeperkt zonnen, voor een vast bedrag in de maand. Clubtan wil binnen één jaar minimaal tien vestigingen in Nederland. Huidartsen zijn alles behalve blij: er sterven in ons land namelijk 120 mensen per jaar aan een ‘overdosis zonnebank’.

„Een kwartiertje staat gelijk aan een hele zomerdag lang onbeschermd buiten zitten in een land rond de Middelandse zee”, zegt Menno Gaastra van de beroepsvereniging van dermatologen tegen het AD. “Als je dan toch een kleurtje wilt, gebruik dan een crème of spray.”

Scanner

Onder andere Nick van Meurs heeft het concept naar Nederland gebracht, en is het niet eens met de kritieken die huidartsen geven. Bij Clubtan geldt er namelijk een ‘om-de-dag’ concept, zodat je je huid een beetje rust kan gunnen. „Bovendien detecteert de scanner wanneer je huid verbrand is. Dan zal hij zeggen: ‘nu kun je beter een keer overslaan’. Het is aan de consument om daar met eigen verantwoording mee om te gaan”, zegt van Meurs.

In Denemarken zijn er al ruim 100 filialen. De keten onderscheidt zich verder van de concurrentie doordat in de vestigingen geen personeel loopt, alles gaat digitaal. De cabines worden wel één keer per dag schoongemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onbeperkt onder de zonnebank: huidartsen niet blij
Sluiten