Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 8 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Olifanten aangevallen in India

Schreeuwend van de pijn ontvluchtten olifanten in India de brandende bossen. Fotograaf Biplab Hazra was op het juiste moment op de juiste plaats, en maakte deze prijswinnende foto.

Prijswinnende foto

Het AD schrijft dat Fotograaf Biplab Hazra met deze foto de prijs voor ‘Sanctuary’s Wildlife Photographer of the Year’ in de wacht sleepte. De organisatie was van mening dat Hazra deze prijs verdiende, omdat hij door deze foto de aandacht wist te vestigen op dit gigantische probleem in India.

Er is namelijk geen ruimte meer voor het grote dier, door de steeds kleiner wordende bossen. Op de foto is te zien hoe een mensenmassa het dier opjut met vuurwerk en vuurballen. De fotograaf heeft inmiddels laten weten dat de olifant op de foto de aanval heeft overleefd.

Wereld Natuur Fonds

Niet alleen in deze streek worden olifanten vernederd. Dergelijke incidenten vinden tevens veel vaker voor in de regio’s Assam, Odisha, Chhattisgarh en Tamil Nadu.

Volgens een onderzoek van het Wereld Natuur Fonds verdwijnen bossen door de aanleg van pijpleidingen en nieuwe wegen. Christy Williams van het WNF laat weten dat dit soort conflicten met de dag toenemen. „De mensen winnen altijd van de dieren, hoe groot en impressionant ze ook zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.