Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 8 nov 2017 / 15:51 uur

Honderden fans Harry Styles overnachten in de kou

Al uren of zelfs dagen trotseren honderden fans de kou om woensdagavond hun idool Harry Styles – je weet wel, van de voormalige boyband One Direction – te kunnen bewonderen. Luchtbedden, slaapzakken, isolatiefolie, truien en mutsen: de koukleumende fans hebben aan alles gedacht. Je moet er wat voor over hebben om een goed plaatsje te veroveren in AFAS Live in Amsterdam…

De echte diehard-fans liggen al vanaf maandag voor de deur en brengen twee nachten door met zes lagen kleding aan, in een dikke slaapzak. Wat fans bezielt om vijftig uur voor de concertzaal door te brengen? „Harry is super supportive naar al z’n fans; het maakt hem niet uit of je dik of dun bent, blank of donker. Hij heeft respect voor ons, dus wij mogen op deze manier ook wel ons respect tonen naar hem”, licht een van de fans toe. Eerst was zij al fan van One Direction en ook nu de mannen aan hun solocarrière bezig zijn, volgt zij ze intensief. „Ik ben laatst naar Stockholm gevlogen voor Niall en vanavond dan Harry in Amsterdam. Vrijdag vlieg ik weer naar Engeland voor Harry, en daar is Liam dan ook.”

Volgorde in de rij

Naarmate het concert nadert, wordt het steeds drukker op de Arena Boulevard. Gekleurde polsbandjes bepalen de volgorde in de rij zodat alles eerlijk verloopt en er is dag en nacht beveiliging aanwezig om op de fans te letten. Er wordt luidkeels meegezongen met de grootste hits en het eten is niet aan te slepen. „Ja, de sfeer is echt heel goed hier! Iedereen deelt de liefde voor Harry en zijn muziek en dat is zo leuk”, zegt een Styles-fan. Ook zij volgde One Direction al jaren en bij het eerste soloconcert van Harry in Europa kon ze dan ook niet ontbreken.

Vier sokken

En de kou? Daar lijken de Styles-fans zich niets van aan te trekken. „Met drie truien, vier sokken en een muts is het best te doen. Verder heb ik voor ‘s nachts vijf (!) dekbedden bij me”, vertelt een van de meiden die heeft overnacht voor de AFAS Live. Of ja, overnacht… „Nee, ik heb niet echt geslapen. Met zoveel mensen en zoveel enthousiasme lukt me dat niet”, zegt ze. Toch zijn er ook een aantal fans die pas vanochtend in de rij zijn aangesloten. „Ja ik wilde hier wel op tijd zijn, maar ik vond het te koud om hier te slapen. Ik heb nu thermo-ondergoed aan en als ik toch ziek word, dan is het voor een goed doel!”

Styles ging begin vorig jaar solo nadat de hitband One Direction stopte. Zijn debuutalbum kwam in mei uit en is een groot succes; de kaartjes voor de show van woensdagavond waren binnen tien minuten uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden fans Harry Styles overnachten in de kou
Sluiten