Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 10 nov 2017 / 16:30 uur

Nederlandse dierenactivist weer vrij uit Japanse cel

Peter Janssen (32), ook wel bekend als de Vegan Streaker, is vrijgelaten in Japan. Hij en een andere dierenactivist zaten vast omdat ze met een protestactie een dolfijnenshow verstoorden.

De twee moesten wel eerst een boete van ruim 11 duizend euro betalen voordat ze uit de cel mochten. Op 22 oktober werden ze in Japan gearresteerd nadat ze met een bord in het water van het dolfinarium waren gesprongen om tegen de slachting van dolfijnen te protesteren.

Dolfijnenjacht Taiji

In de Japanse stad Taiji mogen vissers jaarlijks van september tot maart dolfijnen vangen om door te verkopen aan dolfinaria of voor de slacht. Tijdens de jacht worden groepen dolfijnen door twaalfvissersboten de zogenaamde Killing Cove ingedreven en ingesloten. De dolfijnen die niet verkocht worden aan dolfinaria worden op brute wijze geslacht.

De dolfijnen in Taiji worden op brute wijze geslacht. (Foto: ANP)

De Vegan Streaker is in Nederland al eerder veroordeeld wegens het vrijlaten van nertsen van een fokkerij. Hij werd vooral bekend door zijn actie in het programma Mooi Weer de Leeuw van Paul de Leeuw. In maart 2008 liep hij het programma binnen in zijn onderbroek met protestteksten op zijn lichaam. Hij dook ook al eens in zijn onderbroek op bij de paardensport en op het hockeyveld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse dierenactivist weer vrij uit Japanse cel
Sluiten