Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Meisje (9) speelt met mobiel en boekt reis Disney

De 9-jarige Susan uit Engeland heeft voor zichzelf een droomreis geboekt naar Disneyland Parijs, inclusief vlucht, hotelaccommodatie, VIP-bezoek aan de Eiffeltoren en entreekaartjes. Dit heeft ze allemaal voor elkaar gekregen, terwijl haar vader lag te slapen…

Hoe dan?

Susan slaagde erin om het wachtwoord van de PayPal-dienst van haar vader te raden, waardoor ze alles kon boeken. Haar vader kwam er dan ook drie dagen later achter dat er ruim 1100 euro van zijn rekening was afgeschreven.

De vader dacht in eerste instantie dat er internetfraude was gepleegd en nam daarom contact op met PayPal. Maar het bedrijf vertelde hem dat dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval was. Hij vroeg haar dochter of ze met zijn telefoon had gespeeld, en ze bekende meteen. Tegen DailyMail zegt hij: „Ze had er heel veel verdriet van en toonde spijt. Ik kon haar niet straffen.”

Niet goed, geld terug

Hij heeft het geld teruggevraagd en dit is uiteindelijk gelukt. Volgens PayPal valt dit incident onder ‘fraude door vrienden’ en komt het heel vaak voor. „Ik dacht dat ik geen pincode nodig had voor mijn smartphone”, aldus de vader. „Maar nu weet ik wel beter.”

Voortaan toch maar even drie keer nadenken voordat je je kind op vroege leeftijd een smartphone belooft, ze kunnen blijkbaar meer dan je in eerste instantie denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.