D. van Aken
D. van Aken Nieuws 22 nov 2017 / 07:16 uur

Kwart jongeren vindt verdwijnen winkels niet erg

Een kwart van de jongeren vindt het geen enkel probleem als de winkelstraten voorgoed zouden verdwijnen en er alleen nog maar webshops zouden bestaan. Dat blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1115 Nederlanders. Ook zou meer dan de helft van jongeren nu online shoppen vanwege opdringerig personeel.

Irritaties

Opdringerige werknemers is sowieso een probleem voor winkels. Voor 80 procent van alle ondervraagden levert dat de grootste irritatie op. Maar het zijn dan vooral de jongeren die wegblijven uit de winkelstraat. Een andere grote irritatie tijdens het shoppen is drukte; voor de helft van de Nederlanders (49 procent) is dat de reden om de uitverkoop te mijden.

“Niet gek dat online shoppen nog steeds aan populariteit wint. Niet alleen om iets te zoeken wat je echt nodig hebt, maar ook om gewoon een beetje rond te kijken. In een webshop heb je namelijk nooit te maken met drukte of opdringerig personeel", aldus Vince Franke van Acties.nl.

Black Friday

Ook Black Friday, waarop Amerikaanse winkels stunten met spectaculaire kortingen, is in Nederland in opmars. Steeds meer winkels doen er aan mee, maar in Nederland is dat voornamelijk nog online. 63 procent van de ondervraagden ziet graag dat er meer Nederlandse bedrijven meedoen aan Black Friday. Onder jongeren stijgt dit percentage zelfs tot 72 procent. Franke: "Wellicht is het een kwestie van tijd voordat fysieke winkels zich hier ook in gaan mengen."

De gemiddelde Nederlander is overigens een groot liefhebber van winkelstraten, maar liefst 79 procent zegt er zelfs problemen mee te hebben als er alleen nog maar online geshopt zou kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwart jongeren vindt verdwijnen winkels niet erg
Sluiten