Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 16 nov 2017 / 14:50 uur

Kind (3) vastgebonden na te weinig alimentatie

Een Chinese moeder heeft haar 3-jarige kind vastgebonden aan een trap in het trappenhuis van haar appartementencomplex, omdat zij kwaad was dat haar ex-man te weinig alimentatie had betaald voor het kind.

Het zou gaan om een gemist bedrag van 1000 yuan, omgerekend zo’n 128 euro. De woedende moeder nam vervolgens foto’s van het vastgeboden kind, die het uitschreeuwde van angst. Ze stuurde de foto’s naar haar ex-man om ervoor te zorgen dat ze het geld alsnog zou krijgen.

Opa

De vader, die op zo’n vier uur rijden van zijn zoontje en zijn ex-vrouw af woont, stuurde de foto’s direct naar de opa van het jochie, die zo’n 20 minuten nodig had om zijn kleinzoontje te bevrijden.

Het schokkende incident vond plaats in Leiyang. De foto’s die gemaakt waren door de moeder circuleerden nu in de chat van het Chinese WeChat, een social media-app.

Volgens rapportages zijn de ouders van het jongetje in de eerste helft van 2016 uit elkaar gegaan. De twee hebben samen twee kinderen: de oudste zoon woont bij de moeder en de jongere zoon woont bij de vader.

In bespreking

Vanaf juli van dit jaar vroeg de vader zijn ex-vrouw om ook een tijdje de jongste zoon bij zich te mogen hebben. De voorwaarde was dat hij iedere maand 2000 yuan (zo’n 256 euro) aan kinderbijslag zou overmaken. Tevens moest hij 5700 yuan overmaken voor het collegegeld van zijn oudste zoon.

In totaal zou de vader in augustus, september en oktober zo’n 13.200 yuan (1690 euro) hebben overgemaakt naar zijn ex-vrouw. In november liet hij het – volgens de vrouw – dus echter bij zo’n 128 euro. Te weinig, vond de vrouw en uit woede bond ze haar kind dus vast in het trappenhuis. Volgens de vader waren hij en zijn ex-vrouw in bespreking over de verdere betaling van de kinderbijslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kind (3) vastgebonden na te weinig alimentatie
Sluiten