Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 3 nov 2017 / 09:44 uur

Kevin Spacey misdroeg zich ook bij House of Cards

De bekende acteur Kevin Spacey heeft zich ook op en rond de set van de zeer populaire serie House of Cards misdragen. Dat meldt CNN, nadat acht medewerkers bij de omroep aan de bel trokken. Seksuele intimidatie was aan de orde van de dag, zeggen de medewerkers. Volgens hen zou Spacey geregeld grove opmerkingen hebben gemaakt en jonge, mannelijke collega’s hebben betast.

Grijpen in het kruis

Een productie-assistent vertelt over een voorval waarin hij door de acteur werd betast terwijl ze in een rijdende auto zaten. Hij moest Spacey ophalen en naar de set brengen. In de auto greep de acteur het slachtoffer in zijn kruis. „Ik was in shock”, zegt hij. „Hij had een machtige positie en ik was daar maar een gewone medewerker.” Ook de andere medewerkers die CNN sprak, zeiden bang te zijn voor de gevolgen als ze openlijk over het ongepaste gedrag van Spacey zouden praten.

House of Cards ligt stil

De commotie rond Spacey begon een week geleden toen acteur Anthony Rapp zei dat hij in de tachtiger jaren, toen hij zelf 14 jaar oud was, werd aangerand door Spacey. Die kon dat zich op zijn beurt niet meer herinneren, maar bood wel zijn excuses aan via Twitter. Ook meldde hij dat hij voortaan als homoseksueel door het leven wilde gaan.

Hotline

Na het verhaal van Rapp kwamen er meer beschuldigingen naar boven. Netflix besloot daarop de opnamen van House of Cards stil te leggen. MRC, de productiemaatschappij die House of Cards maakt voor Netflix, heeft een hotline ingesteld voor de medewerkers. Dat laat het bedrijf in een verklaring weten. Ze kunnen daar hun verhaal doen en hulp krijgen. Spacey heeft zich volgens zijn agent ook bij een therapeut gemeld.

Kevin Spacey misdroeg zich ook bij House of Cards
Acteur Anthony Rapp (links) kwam als eerste met een beschuldiging rondom de persoon van Spacey (rechts) naar buiten. Foto: ANP.

ING

Spacey zou naar Nederland komen om een lezing te geven tijdens een ondernemersevenement eind deze maand in de Rotterdamse Ahoy, maar nu is hij niet meer welkom. Dat heeft ING, die het evenement organiseert, vrijdag bekendgemaakt. De bank heeft besloten de samenwerking met de Amerikaanse acteur te beëindigen vanwege de commotie die over hem is ontstaan.

„Zijn aanwezigheid zou afleiden van het doel van BusinessBoost Live om ondernemers te inspireren en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities", laat een woordvoerder van de bank weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kevin Spacey misdroeg zich ook bij House of Cards
Sluiten