Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 8 nov 2017 / 12:59 uur

Hiervan worden we wél blij in het ov

Volle treinen, vertraagde trams, uitgevallen bussen. Er gebeuren genoeg dingen in het openbaar vervoer waar we van balen. Maar er zijn zeker ook zaken waar reizigers wél blij van worden. En aan het beste, bestaande initiatief dat reizen plezieriger maakt, reikt Railforum de Blije Reizigers Prijs uit.

Het platform hoopt dat dit ieder jaar leidt tot meer merkbare verbeteringen voor reizigers. Van welk initiatief word jij het blijst? Stemmen kan nog tot 15 november.

Prijsvergelijker van treinkaartjes

Met de vernieuwde prijsvergelijker van Treinreiziger.nl is het voor het eerst mogelijk om alle type treinkaartjes en -acties voor een specifieke reis netjes naast elkaar te zien. Daardoor kan snel en gemakkelijk het goedkoopste kaartje gevonden worden. Behalve voor reizen binnen Nederland is de prijsvergelijker ook bruikbaar voor reizen naar de belangrijkste Belgische steden. De prijsvergelijker is zowel op Treinreiziger.nl als via de nieuwe app Treinkaartjes te raadplegen.

Breng Flex

Breng Flex is een vervoerservice op bestelling die rijdt van halte naar halte in de regio Arnhem-Nijmegen. Welke haltes worden aangedaan, bepaal jij. Breng Flex borduurt voort op de Amsterdamse deeltaxi Abel. Via de app of per telefoon kun je een zitplaats reserveren. Je bepaalt zelf wanneer je wordt opgehaald bij de halte en waar je naartoe reist. Op een kaartje in de app is te zien welke haltes in de buurt zijn. Als de dichtstbijzijnde chauffeur de rit heeft geaccepteerd, wordt getoond hoelang de reis precies duurt. Een rit kost altijd 3,50 euro.

Jijblij-Wijblij campagne

Syntus wil reizigers blijer maken door aan de reis ongewone en verrassende elementen toe te voegen. Met het project Jijblij-Wijblij haalden zij reizigersvoorkeuren op en voegden zij een jaar lang (tot maart 2017) meer „beleving & fun” toe aan de reis. Zo vond er op een zomerse dag een barbecue plaats op het station waarbij reizigers kans maakten op een Weber BBQ en op een ander moment konden reizigers chillen op het Syntus-strand met een drankje en ijsje en maakten zij kans op een hotelovernachting aan zee.

Experience Trains

In samenwerking met partners laat NS de bestemming van de reis al in de trein beginnen. Experience Trains is een programma om reizigers onderweg naar hun bestemming te verrassen. Zo konden reizigers op verschillende trajecten richting het International Film Festival Rotterdam plaatsnemen in de IFFR treinbioscoop. Hiervoor werd dagelijks één treinstel getransformeerd tot een chic filmhuis met korte films en een piccolo. En uiteraard ontbrak de popcorn niet.

De Liftpaal

De Liftpaal is bedacht door een groepje vrijwilligers van de provinciaalse werkgroep ‘Nieuwe tijd voor Mobiliteit’, omdat na 19.30 uur en in het weekend er geen openbaar vervoer meer rijdt van en naar het Overijsselse Oldemarkt. De Liftpaal moet het meerijden met elkaar stimuleren. Bewoners kunnen bij een liftpaal gaan staan en meerijden met een spontaan aangeboden lift of lid worden van de Facebookgroep ‘Liftpaal Oldemarkt’ en een liftafspraak plannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hiervan worden we wél blij in het ov
Sluiten