Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 24 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Fred Teeven begint met nieuwe baan als buschauffeur

Van staatssecretaris naar buschauffeur, dat kan prima. Als je begin december ergens in de buurt van Haarlem de bus instapt, zou het zomaar kunnen dat je Fred Teeven achter het stuurt treft.

De politicus werkt sinds kort parttime als buschauffeur bij Connexxion. Hij heeft al een tijdje een grootrijbewijs – voor zijn politieke carrière was hij touringcarchauffeur – en is bezig met zijn opleiding voor in de bus.

„Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden”, vertelt Teeven aan De Telegraaf. „Maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast.”

Bonnetjesaffaire

Teeven vertrok eerder dit jaar uit de politiek. De voormalig staatssecretaris kondigde, net als toenmalig minister Ivo Opstelten, zijn aftreden aan toen naar buiten kwam dat Justitie in 2001 4,7 miljoen gulden aan drugscrimineel Cees H. had betaald. Dit bleek uit documenten van Nieuwsuur. Later werd het ‘bonnetje’ – dat volgens Opstelten onvindbaar was – toch nog gevonden.

Hierna keerde Teeven nog terug in de Tweede Kamer, waar hij optrad als woordvoerder voor onder meer defensie en buitenlandse handel. Hij maakte in 2016 bekend dat hij zich niet herkiesbaar zou stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar.

Teeven gaat nu dus parttime als buschauffeur werken. Daarnaast zou hij samen met een voormalig collega van de FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) een particulier recherchebureau op het gebied van cybercrime en veiligheid zijn begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fred Teeven begint met nieuwe baan als buschauffeur
Sluiten