J. Visser
J. Visser Nieuws 21 nov 2017 / 15:13 uur

Duitsers stuiten op gigantisch hakenkruis

Onder de grond vind je soms de meest opmerkelijke dingen. Een bouwploeg in Hamburg deed tijdens graafwerkzaamheden afgelopen vrijdag een zeer opmerkelijke ontdekking. Onder de grond lag al meer dan 70 jaar lang een groot hakenkruis verborgen van maar liefst vier bij vier meter. Dat meldt de Duitse krant Bild

Voor een nieuw te bouwen sportcomplex moest gegraven worden, op 40 centimeter diepte kwamen de bouwvakkers een massief stuk beton tegen. Toen ze verder gingen graven kwam het volledige hakenkruis bloot te liggen.

Wat te doen?

De voorzitter van de sportvereniging was verbaasd over de vondst. Over de herkomst is weinig bekend, wel stond hier vroeger een nazi-monument dat na de Tweede Wereldoorlog is afgebroken.

Omdat de swastika gemaakt is van massief beton, is het onmogelijk om hem te verplaatsen. Een politicus van de lokale SPD verzocht de gemeente om het nazisymbool zo snel mogelijk te verwijderen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan vanwege de omvang en het materiaal. Een van de weinige oplossingen voor het verwijderen van dit nazi-relikwie is het te vernietigen met drilboren. Dat wordt zo spoedig mogelijk opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitsers stuiten op gigantisch hakenkruis
Sluiten