Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 2 nov 2017 / 16:26 uur

Cameraploegen belaagd in Limburgse Blerick

Verschillende cameraploegen zouden donderdag hardhandig uit het Limburgse Blerick zijn weggejaagd. Dat meldt onder andere De Limburger. De cameraploegen waren daar om een reportage te maken over de dodelijk schietpartij van woensdag.

Mishandeld

Verslaggever Dennis Schouten van PowNed en zijn cameraman zouden zijn mishandeld door een groep van vijftien jongeren. De jongeren hebben ingeschopt op Schouten en de cameraman klappen op zijn hoofd gegeven. Ook de reportageteams van NOS en ANP zijn belaagd.

Mobiele eenheid

Sinds woensdagmiddag heerst er onrust in Blerick, een stadsdeel van Venlo. Omstreeks half 2 ’s middags werden de inwoners opgeschrikt door een dodelijk schietpartij. De 22-jarige Ömer Köksal kwam daarbij om. Als het bericht wordt verspreid dat de daders zich mogelijk verstoppen in een flatgebouw aan de Meidoornstraat, komt een grote groep mensen op de been. Ze eisen dat de mannen naar buiten worden gehaald. De Mobiele Eenheid wordt zelfs ingeschakeld om de situatie in bedwang te houden.

Maar daarna is het nog niet rustig in Blerick. In de avond verzamelt zich een groep buurtbewoners en loopt in een protestmars naar het gemeentehuis van Venlo. Ze zijn het geweld in Blerick zat en vrezen voor hun veiligheid.

Vier schietpartijen in 8 maanden

Het is namelijk niet de eerste schietpartij in Blerick. Met deze schietpartij erbij werd Blerick in de afgelopen acht maanden al vier keer opgeschrikt door ernstig vuurwapengeweld. In april opent iemand vanuit een rijdende auto het vuur op een geparkeerde wagen. Er vallen geen slachtoffers. Vier maanden later wordt er opnieuw geschoten. Op 21 augustus is de 44-jarige Kemal Zengin slachtoffer van een liquidatie. En vorige maand ging het weer mis. Twee mannen raken gewond bij een schietpartij. Volgens de burgemeester zijn de schietpartijen allemaal drugsgerelateerd.

Een overzicht van de schietpartijen in Blerick in de afgelopen acht maanden. (ANP)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cameraploegen belaagd in Limburgse Blerick
Sluiten