Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 nov 2017 / 14:37 uur

Beveiligers Schiphol boos vanwege nieuwe WC-regels

Beveiligers op Schiphol zijn boos over het bericht dat zij alleen nog maar tijdens de pauze naar het toilet mogen. G4S Aviation en I-SEC, allebei werkgevers van de beveiligers, maakten deze nieuwe wc-regels donderdag bekend. Dit schrijft NH Nieuws.

Inbreuk op privacy

Vakbond FNV heeft de beveiligers opgeroepen de nieuwe regels te negeren. Volgens Tanja Schrijver, van FNV Beveiliging, levert naleven van de regels een inbreuk op je privacy op. „Als je moet, dan moet je gewoon kunnen gaan.”

Volgens Schrijver hebben deze regels onder meer tot gevolg dat de beveiligers zich minder goed kunnen concentreren op hun werk. Wat weer gevolgen kan hebben voor de veiligheid op de luchthaven.

Plaswacht

Als werknemers nu onder werktijd naar de wc moeten, dan moeten ze zich eerst melden bij een zogeheten ‘plaswacht’ van I-SEC of bij een teamleider van G4S. Bij I-SEC wordt bijgehouden hoelang het toiletbezoek duurt en worden er sancties opgelegd als het bezoek volgens de werkgever korter zou kunnen.

Een woordvoerder van Schiphol heeft laten weten dat er niet wordt bijgehouden hoelang het toiletbezoek duurt. „Met de beveiligingsbedrijven is afgesproken dat zij altijd voldoende beveiligers inzetten en daarbij rekening houden met plaspauzes.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beveiligers Schiphol boos vanwege nieuwe WC-regels
Sluiten