Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 9 nov 2017 / 13:55 uur

Tv-gidsen melden mysterieus Wie is de Mol-programma

Update 13:55 uur: NPO laat weten dat zaterdagavond om 20.20 uur inderdaad de kandidaten van Wie is de Mol bekend worden gemaakt in een promo van 10 minuten op NPO 1.

Maakt het tv-programma Wie is de Mol zaterdag op NPO 1 de deelnemers van het nieuwe seizoen bekend? Het heeft er alle schijn van. Een aantal Nederlandse online tv-gidsen kondigt voor aanstaande zaterdag om 20.20 uur namelijk een programma aan dat ‘Wie de Mol’ heet. WIDM-omroep AVROTROS wil niets loslaten over deze mysterieuze meldingen, maar molloten weten het zeker: dit is de aankondiging van de kandidaten en natuurlijk De Mol…

‘Meer weten wij ook niet’

Zowel tvgids.nl als Veronica Magazine heeft het in in de kolommen staan: zaterdag 20.20 uur NPO 1: Wie is de Mol. Wie bij Veronica op het programma klikt, komt krijgt echter geen info, maar een enkele reis naar de homepage van de online gids. Toch is dit wat ze hebben doorgekregen, laat een woordvoerder van de site weten. „Wij krijgen via de zenders informatie over welke programma’s er op televisie komen. Daar maken we ook de tv-gids in Veronica Magazine mee. Deze vooruitblik van Wie is de Mol is aankomende zaterdag om 20.20 tien minuten lang te zien op NPO1. Meer weten wij er ook niet over!"

Tvgids.nl heeft ook een beschrijving van het programma online gezet. Dat luidt: „Een kort intermezzo van de populaire mollenjacht. Wat heeft presentator Art Rooijakkers in petto?” Een andere tv-site met ongeveer dezelfde naam, meldt via een andere link: „In deze korte special wordt bekend gemaakt wie de kandidaten zijn van Wie is de Mol? 2018. Het nieuwe seizoen gaat op de eerste zaterdag van 2018 van start op NPO 1.”

Navraag bij de woordvoerster van AVROTROS levert niets op. „Wij hebben geen informatie gegeven over zaterdag, dus alles is speculatie.", zo klinkt het. Ook wil ze het bestaan van het ‘WIDM-intermezzo’ van 10 minuten niet bevestigen.

Uiteraard hebben we NPO (die de promo niet meldt op de site) en tvgids.nl ook om een reactie gevraagd. Zodra die binnen zijn lees je ze hier.

Het is opvallend dat AVROTROS de bekendmaking van de deelnemers aan WIDM dit jaar (waarschijnlijk dus) via de eigen kanalen bekendmaakt. Normaliter doen ze dat via een perspresentatie waarbij alle deelnemers zichzelf bekendmaken en vervolgens geïnterviewd kunnen worden door vertegenwoordigers van de media. Misschien is deze aanpak een nieuwe weg die de omroep inslaat want ook de (waarschijnlijke) deelname van Waylon aan het Eurovisie Songfestival in Portugal in 2018 maakte AVROTROS donderdag bekend via een video op YouTube.

De kandidaten

Het duurt dus nog een kleine twee maanden voor Wie is de Mol weer begint (zaterdag 6 januari), maar ondergronds zijn fans van de show het hele jaar bezig om hints te bemachtigen naar mogelijke deelnemers en locaties.

Website De Tunnelvisie houdt de bevindingen daarin keurig bij. Zij menen actrice Loes Haverkort, Journaal-lezeres Simone Weimans, presentatoren Jan Versteegh en Ron Boszhart, modevrouw Olcay Gulsen, filosofe Stine Jensen, zanger Ruben Hein en actrice Bracha van Doesburg reeds ontmaskerd te hebben als deelnemers. Ook het land van opname is al uitgelekt. De groep is door een Nederlandse toerist gespot in Georgië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tv-gidsen melden mysterieus Wie is de Mol-programma
Sluiten