Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Baby overlijdt door toiletpauze ambulancepersoneel

Rafe Angelo, een pasgeboren baby uit het Engelse Portsmouth, is overleden doordat onder andere het ambulancepersoneel een toiletpauze hield van dertien minuten.

Schreeuwen van de pijn

Kelly Angelo, de moeder van de baby, schreeuwde het uit van de pijn toen ze in september 2014 in een bevallingscentrum in Gosport lag. Ze wist dat er iets mis was en wilde meteen overgebracht worden naar het Queen Alexandra ziekenhuis verderop, maar de verloskundige wist niet hoe ze een noodoproep moest maken. Toen het telefoontje eenmaal was doorgekomen, wist het ambulancepersoneel dus niet dat het er dringend naartoe moest.

Plaspauze van 13 minuten

Het ambulancepersoneel heeft daarom eerst een plaspauze gehouden, van maar liefst 13 minuten, en was vervolgens te laat op plaats van bestemming. Nadat ze bij het ziekenhuis aankwamen, is Kelly ook nog door de verkeerde deur geleid, waardoor er geen dokter was om haar te helpen.

Verschrikkelijk allemaal: uiteindelijk is de vrouw kort daarna bevallen, maar Rafe is 37 minuten later overleden. Als Kelly één uur eerder in het ziekenhuis was geweest, was er waarschijnlijk niets aan de hand, volgens de lijkschouwer. Het ziekenhuis spreekt van een zeer uitzonderlijk geval, schrijft Metro UK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.