Metro
Metro Nieuws 6 nov 2017 / 13:35 uur

Amerikanen vol lof over achtervolgers kerkschutter

In Amerikaanse media wordt vol lof gesproken over de mannen die kerkschutter Devin Patrick Kelly achtervolgden. Kelly had even daarvoor 26 mensen om het leven gebracht die een dienst in de First Baptist Church bijwoonden.

‘Meer doden voorkomen’

Bij de schietpartij in Sutherland Springs raakten zondag ook nog eens twintig mensen gewond. Maar het slachtofferaantal had volgens Amerikaanse media nog veel hoger uit kunnen vallen als buurtbewoners niet adequaat had gereageerd.

Tegenover tv-station Ksat vertelt Johnnie Langendorff over het heldhaftige ingrijpen van zijn buurman, wiens identiteit vooralsnog niet openbaar is gemaakt. Langendorff kwam aan bij het kruispunt bij de kerk toen hij zag dat twee mannen met elkaar in een vuurgevecht verwikkeld waren. Een van hen was zijn buurman. „De kerkschutter rende weg en vluchtte in zijn auto. De andere man stapte bij mij in en zei dat we hem moesten achtervolgen. En dat hebben we gedaan”, zo legt hij uit.

Achtervolging

Tijdens die achtervolging haalden de schutter en de achtervolgers snelheden van bijna 150 kilometer per uur: „Uiteindelijk minderde hij wat vaart en toen we hem op een paar meter waren genaderd, schoot hij van de weg. Hij verloor de controle.”

Langendorff parkeerde vervolgens zijn auto en telefoneerde met de politie: „De andere man sprong de auto uit met zijn geweer op de schutter gericht. Maar hij bewoog niet meer.” De politie gaat ervan uit dat Kelley zich met een vuurwapen van het leven heeft beroofd.

Pas nadat de politie was gearriveerd kreeg Langendorff te horen dat de kerkschutter extra wapens in zijn auto had en mogelijk meer slachtoffers wilde maken.

Devin Patrick Kelley.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikanen vol lof over achtervolgers kerkschutter
Sluiten