Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 8 nov 2017 / 10:52 uur

Amazon Prime naar Nederland

Het Prime-abonnement van webwinkel Amazon is nu ook beschikbaar in Nederland. Met het abonnement kunnen klanten gebruikmaken van gratis bezorging binnen één dag, de videostreamingdienst van Amazon en de foto-opslagdienst.

Gratis bezorging op dezelfde dag

Ongeveer de helft van de twee miljoen artikelen op Amazon kan binnen een dag gratis thuisbezorgd worden voor de Prime-abonnees. De andere helft wordt binnen twee dagen thuisbezorgd. Het maakt niet uit voor wat voor bedrag de abonnees bestellen. Het wordt sowieso binnen 1 of 2 dagen gratis bezorgd.

Ook kunnen de abonnees gebruikmaken van de videostreamingdienst van Amazon. Via PrimeVideo.com kunnen abonnees series als The Man in the High Castle, Mozart in the Jungle en Transparant bekijken. De streamingvideodienst is beschikbaar op computer, iPhone, iPad en Android-apparaten. Daarnaast ontvangen de abonnees exclusieve kortingen op videogames en kunnen ze een half uur eerder nieuwe items op de webshop bekijken en bestellen.

Duitse website

Een eigen Nederlandse winkel heeft Amazon nu nog niet. Bestellen gaat nu via de Duitse website, die deels in het Nederlands beschikbaar is. Het Prime-abonnement kost voorlopig 3,99 euro per maand. Vanaf eind maart wordt de prijs verhoogd naar 5,99 euro.

De Nederlandse webshop bol.com heeft al langer een vergelijkbare abonnementsvorm. Wanneer klanten lid worden van Select worden bepaalde artikelen altijd gratis bezorgd, ook op dezelfde dag, in de avond en op zondag. De webshop heeft inmiddels ruim 300.000 Select-artikelen. Het Select-abonnement is een stukje goedkoper dan het Prime-abonnement. Voor het Prime-abonnement betaal je 3,99 per maand, terwijl abonnees van Select voor een jaar nog geen 10 euro betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Prime naar Nederland
Sluiten