Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 19 okt 2017 / 08:27 uur

Vrouw verkoopt villa’s die niet van haar zijn

Ze had allerlei advertenties, Marinka L. Daarin bood ze villa’s uit Spanje aan, waarvan ze wist dat eigenaren een lange tijd weg waren. Ze hield een verkooppraatje, opende de huizen met een valse sleutel en hield rondleidingen. Maar in werkelijkheid waren de villa’s niet van haar…

Verschillende stellen tuinden in die praatjes en betaalden Marinka L. een voorschot. Gisteren werd de vrouw veroordeeld tot vier jaar opsluiting, een boete van 24.000 euro en een beroepsverbod van tien jaar.

‘We waren echt gelukkig’

„Ze verkocht een valse droom”, vertellen Marc Vanrijckegem en zijn vrouw Veerle de Saffel aan Het Nieuwsblad. Het Belgische stel is één van de gedupeerde koppels. „We gaan drie keer per jaar naar Spanje en vonden het tijd voor een buitenverblijf. Via via kwamen we in contact met die vrouw. Ze slaagde erin om ons te imponeren. Het leek alsof we vrienden waren en ze nodigde ons uit op etentjes.” Marc en Veerle betaalden af en toe een voorschot en uiteindelijk het volledige bedrag: 140.000 euro. „We hadden een prachtige villa en zwembad. We waren écht gelukkig”, vertellen ze. Over de notaris hoefden ze zich geen zorgen te maken. „Dat was voor later, na onze eerste vakantie in ons huis in de buurt van Alicante.”

‘Dit is mijn huis’

Na enkele dagen arriveerde er een Engelsman. „Hij was de eigenaar en vertelde dat de mensen in zijn huis zaten.” Op dat moment besefte het koppel in welke situatie ze terecht waren gekomen en dat ze niet de enige slachtoffers waren. Meerdere mensen uit België, Nederland, Noorwegen en Zweden waren in het verkooppraatje van de vrouw getrapt.

Het koppel is blij dat de oplichtster voor een tijdje achter de tralies verdwijnt. „Nu nog hopen op onze centen. En dan durven we misschien weer uit te kijken naar een huisje in Spanje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw verkoopt villa’s die niet van haar zijn
Sluiten