Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 8 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Volgend weekend zon en twintig graden

Wat velen lange tijd hoopten lijkt nu toch te gaan gebeuren: een restje nazomer. Er worden voor volgend weekend temperaturen van rond de twintig graden voorspelt.

De regen valt deze zaterdagavond nog met bakken uit de lucht. Jennifer Faber van Buienradar vertelt RTL Nieuws: „Vandaag is zo’n dag dat je het liefst opgekruld op de bank ligt met een kop thee en een serie aan. Het is grijs, druilerig en in de loop van de middag en vanavond gaat het nog harder regenen.”

Na regen komt zonneschijn

Vanaf morgen wordt het weer al iets beter, toch is er in het midden en het zuiden van het land nog kans op een bui. Ook aankomende week blijft het regenen en kan het vooral dinsdag heel nat worden.

Twintig graden

Het weer wordt geleidelijk beter. De komst van een hoog drukgebied zorgt ervoor dat storingen op afstand blijven. Gevolg is dat het volgend weekend droog blijft en de zon de kans krijgt om door te komen.

Door de zuidelijke wind die gaat waaien komt er warme lucht deze kant op. De temperatuur kan daarom oplopen tot achttien graden, en lokaal soms zelfs wel twintig graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.