Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 16 okt 2017 / 08:54 uur

Vader slachtoffer Michael P. schreef politici

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries deelde zondagavond een brief op Twitter van de vader van een eerder slachtoffer van Michael P., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en de dood van Anne Faber. Het gaat om een meisje dat samen met een vriendin op Koninginnedag in 2010 op brute wijze werd verkracht door Michael P.

De brief is geschreven aan de toenmalige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie: Fred Teeven. De vader van het slachtoffer benoemt nadrukkelijk de heer Teeven te schrijven omdat hij thuis zou zijn in de materie en dus wellicht een helpende hand zou kunnen bieden.

De vader van het slachtoffer heeft het in zijn brief over de wijze waarop de Nederlandse overheid omgaat met slachtoffers. „Ze worden als voddenbalen behandeld en genieten geen enkele vorm van bescherming van de arm der wet of vrouwe Justitia”.

Anne Faber

De vader schrijft verder: „Ik heb gefaald. Ik heb mijn dochter niet de bescherming kunnen bieden tegen de maniakken in deze samenleving”.

Michael P. is nu hoofdverdachte in de zaak rondom Anne Faber. Haar lichaam werd afgelopen donderdag, bijna twee weken na haar verdwijning gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vader slachtoffer Michael P. schreef politici
Sluiten