Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 7 okt 2017 / 13:49 uur

Politie vindt hoofd en benen journaliste Kim Wall

De Deense politie heeft het hoofd en de benen van de Zweedse journaliste Kim Wall gevonden. De verslaggeefster stapte in augustus aan boord van de duikbotenmaker Peter Madsen en is vervolgens onder bizarre omstandigheden verdwenen. Duikers hebben naast de lichaamsdelen, ook kleding en een mes gevonden. Alles zat in plastic zakken, die met metaal waren verzwaard.

Duikers van de politie troffen de lichaamsdelen aan in een baai bij Kopenhagen, waar op 21 augustus al de romp van Kim Wall werd gevonden. Dat was ruim een week nadat ze als vermist was opgegeven. Eerder deze week bleek al dat er vijftien messteken op de romp zaten.

Stoffelijke resten

Wall kwam in augustus om het leven tijdens een vaartocht aan boord van een onderzeeboot van Peter Madsen. De politie verdenkt Madsen ervan dat hij de dertigjarige Wall heeft vermoord. Hij zou de stoffelijke resten in stukken hebben gesneden en vanuit zijn duikboot in zee hebben gegooid, om zo de oorzaak en haar dood te verhullen. Zelf houdt Madsen tot nu toe vol dat Walls dood een ongeluk was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie vindt hoofd en benen journaliste Kim Wall
Sluiten