Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 7 okt 2017 / 13:48 uur

Familie, vrienden en politie zoeken door naar Anne

De zoektocht naar de vermiste Anne Faber gaat vandaag verder in Huis ter Heide bij Zeist. Opnieuw wordt gezocht rondom de vijver waarin eerder een fiets werd gevonden die vermoedelijk van de Utrechtse Anne is. Daarnaast wordt vandaag ook verder onderzoek gedaan in de bodem van de vijver, het bos en in tuinen van omwonenden.

Familie, vrienden en politie zoeken door naar Anne
De zoekactie naar de vermiste Anne wordt voortgezet in tuinen van particulieren. Foto: ANP

Rode Kruis

Naast de politie en familie en vrienden, zoeken inmiddels ook de brandweer, de ME en het Rode Kruis mee. Het Rode Kruis helpt mee met een team van 24 mensen die speciaal getraind zijn door de politie. Alles wat wordt gevonden, wordt door de politie in vuilniszakken gestopt en meegenomen voor later onderzoek.

Anne wordt sinds vorige week vrijdag vermist. De afgelopen dagen zijn al meerdere vondsten gedaan. Zo werd dinsdag een jas gevonden in Huis ter Heide, waarvan is bevestigd dat die van de 25-jarige Anne is. Vrijdag werd ook een rugzak gevonden, die waarschijnlijk ook van haar is. Maar dat moet nog definitief worden vastgesteld met dna-onderzoek.

Naar aanleiding van de vondst van de fiets, is donderdagavond de vijver doorzocht, maar niks meer gevonden. Vervolgens is de vijver leeggepompt. De modderige bodem zal door de politie worden doorzocht op sporen.

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Sindsdien heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Familie, vrienden en politie zoeken door naar Anne
Sluiten