Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Oud-presentator Frank Masmeijer krijgt acht jaar cel

Voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer (56) krijgt acht jaar celstraf en een boete van 8.000 euro voor drugssmokkel. Dit heeft de Belgische rechter vrijdag bekend gemaakt. Hij was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, maar als het aan de officier van justitie ligt, gaat hij direct terug naar de Belgische gevangenis.

Het Openbaar Ministerie (OM) van België had in de eerste instantie een celstraf van zeven jaar geëist, waarom deze hoger is uitgevallen, is nog niet bekend.

https://www.instagram.com/p/a2pPZ7urpd/

Cocaïnesmokkel

Hij werd in 2014 aangehouden voor cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Er zat 476 kilo drugs verstopt tussen een partij bananen uit Zuid-Afrika. Masmijer zat tien maanden in voorarrest en werd toen vrijgelaten, in afwachting van de uitspraak van de rechter.

Masmijer werd in de jaren 80 echt bekend. Met programma’s als Dinges en De Holidayshow (NCRV) kluisterde hij miljoenen kijkers aan de buis. Na zijn tv-carrière vertrok hij naar België en zette daar een aantal horecazaken op.

Biografie

Masmeijer heeft in september een biografie uitgebracht. Hier staat in dat hij altijd al interesse heeft gehad in foute figuren. „Ik denk dat mijn bovengemiddelde interesse in dat soort mensen er ook voor heeft gezorgd dat ik bij heel het drugsproject betrokken ben geraakt.”

https://twitter.com/babelaer/status/918748487466078208

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.