Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 okt 2017

Man verslaat python en eet ‘m op met zijn dorp

De strijd tussen een man en een python van een kleine acht meter. Normaal zou je zeggen dat dat in het voordeel van slang beslist wordt, maar de 37-jarige Robert Nababan uit Indonesië won – behulp van een paar dorpsgenoten – de vechtpartij. Bij wijze van feestmaal besloot hij om samen met zijn helpers en andere bewoners de python te verorberen.

Verwondingen

Nababan – woonachtig op Sumatra – hield wel enkele verwondingen aan met name zijn hand over aan de confrontatie en werd uiteindelijk naar het ziekenhuis van Pekanbaru gebracht, maar dat was weinig vergeleken met de schade voor de python. Deze eindigde zijn leven namelijk gespietst aan een boom. Nadat het dorpje het dier eens goed had kunnen observeren, werd hij in stukken gehakt en bereid als avondmaal.

Naar eigen zeggen probeerde Nababan het beest te vangen, omdat hij de toegangsweg naar het dorp zou versperren. „Ik probeerde hem te vangen, maar hij beet in mijn hand”, zo vertelt hij tegenover het Indonesische Detik. „Daarna probeerde ik met hem te worstelen.”

Veel pythons

Volgens een politie-officier zijn er steeds meer grote pythons op Sumatra. „Ze worden nu jaarlijks minimaal tien keer gespot. In het droogseizoen komen ze naar buiten opzoek naar iets te drinken. Wanneer het regent komen ze naar buiten voor een bad."

Maar mensen zullen ondanks die toename niet direct het slachtoffer worden van pythonaanvallen. „Er zijn doorgaans veel muizen in de plantages en daar jagen ze voornamelijk op."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man verslaat python en eet ‘m op met zijn dorp
Sluiten