Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 6 okt 2017

Man steekt kinderen in brand in Braziliaanse crèche

Een man heeft donderdagmiddag een brand gesticht in een Braziliaanse crèche. Er zijn zeker acht mensen omgekomen, waarvan zes kinderen. Ook een medewerkster van de crèche is omgekomen. Dat meldt de Braziliaanse krant O Globo.

Alcohol over kinderen heen

Donderdagmiddag kwam de man de kindercrèche binnen en sloot hij alle ramen en deuren. Hij goot alcohol over de kinderen en de medewerkster heen. Dat deed hij ook bij zichzelf. Vervolgens stak hij de alcohol in brand. Op dat moment waren er zestig mensen aanwezig in de crèche.

De kinderen die zijn omgekomen bij de brand, waren pas vier jaar oud. Ook de dader is omgekomen. Hij stierf in het ziekenhuis. Bijna zijn hele lichaam was verbrand.

Werkzaam bij crèche

Opmerkelijk is dat de dader werkzaam was als beveiliger op de crèche. De afgelopen dagen bleef hij thuis vanwege psychische problemen. In het huis van de man is zeker zes liter alcohol gevonden.

De autoriteiten weten nog niet wat het motief van de dader is geweest. De Braziliaanse president Michel Temer zei diep geraakt te zijn en leeft mee met de slachtoffers en de familie.

De crèche stond in Janaúba. Dat ligt in het noorden van de deelstaat Minas Gerais.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man steekt kinderen in brand in Braziliaanse crèche
Sluiten