Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 6 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Kok maakt 45.000 gerechten voor verwoest Puerto Rico

Puerto Rico ligt in puin na de verwoeste orkaan Maria. Het land kan flink wat hulp gebruiken en de bekende chef-kok José Andrés besloot in actie te komen met een bijzondere daad. De chef verhuisde zijn kookspullen naar een gebied waar geen water en elektriciteit is. Samen met zijn team heeft hij in een paar dagen tijd al meer dan 45.000 maaltijden klaargemaakt.

De Spaans-Amerikaanse José Andrés heeft samen met zijn non-profit organisatie World Central Kitchen een recordaantal maaltijden klaargemaakt. Zijn team stond afgelopen week flink te kokkerellen, want op één dag hebben zij meer dan 45.000 maaltijden op tafel gezet: 10.000 sandwiches, 10.000 borden met kip en rijst, paella, hot dogs en zelfs hamburgers. „We hebben grote dromen, omdat de mensen grote behoeften hebben," zei de chef-kok in een video op Twitter. De chef-kok hoopt aan het einde van de week 100.000 maaltijden te hebben gemaakt.

José Andrés heeft een restaurant in Washington DC, maar de culinaire weldoener is voorlopig nog niet van plan om naar huis te gaan. Hij heeft een 21-dagenplan gemaakt en hoopt zo zoveel mogelijk mensen te voorzien van eten. De supermarkten in Puerto Rico hebben geen eten meer, dus het voedsel is hard nodig. Volgens José Andrés klagen de mensen niet en blijven ze hoop houden, meldt Goodnewsnetwork.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kok maakt 45.000 gerechten voor verwoest Puerto Rico
Sluiten