Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 31 okt 2017 / 22:13 uur

Man rijdt in op mensen bij WTC

Een man heeft in New York bij het herdenkingsmonument van het World Trade Center op meerdere mensen ingereden. Er zijn acht doden gevallen. Minstens elf mensen zijn gewond geraakt. Zij zijn voorlopig buiten levensgevaar, zo bevestigen de hulpdiensten op een persconferentie.

De dader reed dinsdag met een gehuurde pick-uptruck een fietspad op dat dichtbij het World Trade Center memorial ligt. De man reed daar in op verschillende fietsers en voetgangers en is later ook in botsing gekomen met een schoolbus. Zes mensen kwamen ter plaatse om, twee slachtoffers zijn in het ziekenhuis overleden.

‘Verdachte neergeschoten’

Daarna stapte de verdachte uit en hield hij twee wapens vast, waarbij hij volgens onder meer de New York Post Allahu akbar, vertaald Allah is groot, zou hebben geroepen. Daarop besloot een agent in te grijpen en schoot hij de man in de buik. Hij is daardoor gewond geraakt en naar het ziekenhuis vast. Later bleken de wapens nep te zijn. De politie geeft de identiteit van de man niet vrij.

Een deel van West Side Highway, waar de doden en gewonden zijn gevallen, is afgesloten. De politie liet weten dat het vooralsnog niet naar andere verdachten zoekt.

De politie benadrukt dat de informatie die zij op dit moment geeft nog niet definitief is, aangezien het onderzoek nog gaande is. Wel heeft zij toegezegd dat veel drukke locaties in de stad strenger beveiligd zullen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man rijdt in op mensen bij WTC
Sluiten