Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 21 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Man aangehouden na steekpartij München

In het Duitse München zijn zeker vijf mensen gewond geraakt nadat een man met een mes om zich heen begon te steken. Inmiddels heeft de politie een verdachte opgepakt.

Zaterdagochtend, rond 8 uur, viel een man willekeurige voorbijgangers aan op verschillende plekken in München, waaronder Rosenheimer Platz, Paulanerplatz en Ständlerstrass. Vijf mannen en een vrouw werden aangevallen. De politie riep omwonenden via Twitter op om binnen te blijven.

Verdachte gearresteerd

Na een drie uur lange zoektocht, werd de verdachte bij de Ottobrunnerstraße gezien en na een korte vluchtpoging gearresteerd. De politie benadrukt dat het nog onzeker is of het ook de daadwerkelijke dader is. „We hebben een persoon aangehouden die sterk lijkt op de omschrijving die we kregen van getuigen”, zei een woordvoerder.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, handelde de dader uit het niets en met fors geweld. De politie omschreef hem als een corpulente, ongeschoren man van rond de veertig jaar. Het motief achter de aanval is voorlopig nog onduidelijk.

Eerdere aanval

De steekpartij herinnerde de bewoners van München aan een gewelddadige aanval van ruim een jaar eerder. Op 22 juli 2016 werden meerdere mensen doodgeschoten in een winkelcentrum. Tien mensen kwamen om het leven en tientallen mensen raakten gewond. Ook de 18-jarige dader kwam om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.