Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 31 okt 2017 / 13:27 uur

‘Links’ presenteert alternatief voor regeerakkoord

GroenLinks, SP en PvdA presenteren dinsdag een alternatief plan voor het regeerakkoord van Rutte III. Ze noemen het ‘een keuze voor mensen, niet voor multinationals’.

Zes alternatieven

De linkse oppositiepartijen zijn tegen de verhoging van het lage btw-tarief. Ze vinden het een slecht plan omdat ze dat moeten betalen doordat de winstbelasting voor multinationals wordt verlaagd.

In het plan komen de drie partijen met zes alternatieven voor de plannen van Rutte III. Naast het in stand houden van het lage btw-tarief vinden ze dat leraren, agenten en militairen meer moeten verdienen. Dat moet gefinancierd worden met een extra belasting op banken.

In hun campagnes pleitten ze er al voor dat het eigen risico moet worden afgeschaft. Nu doen ze dat nogmaals. Dit moet betaald worden door het idee van Rutte III voor de hervorming van de inkomstenbelasting te schrappen.

Met hun eigen plannen willen de partijen laten zien ,,dat andere keuzes echt mogelijk zijn”, zeggen partijleiders Jesse Klaver (GL), Emile Roemer (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA). Woensdag en donderdag praat de Tweede Kamer over het regeerakkoord van Rutte III.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Links’ presenteert alternatief voor regeerakkoord
Sluiten