Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 11 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Limburgs echtpaar opgepakt voor miljoenenfraude

Een 81-jarige man en 61-jarige vrouw uit het Limburgse Gennep zijn aangehouden voor een miljoenenfraude. Ze worden verdacht van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrift en illegaal bankieren.

Bankrekeningen in verre landen

Er is voor tientallen miljoenen euro’s beslag gelegd op Chinese kunst, auto’s, een Frans vakantiepark en een jachthaven in Nederland. Ook is er beslag gelegd op tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama. Het echtpaar staat nergens officieel geregistreerd en heeft ook geen vaste woon- of verblijfplaats.

Het Openbaar Ministerie verdenkt ze ervan dat ze een deel van de in Nederland gemaakte winst via valse boekhouding verplaatsen naar hun bedrijven in Hongkong. Het onderzoek richt zich dan ook niet alleen op hun ondernemingen in Nederland, maar ook die in Hongkong, Frankrijk en Panama.

Onderzoeken in Filipijnen en Singapore

De politie heeft een bedrijfslocatie in Loosdrecht en in Gennep doorzocht. Ook in Duitsland, Hongkong, Frankrijk, Filipijnen, Panama en Singapore vonden er onderzoeken plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Limburgs echtpaar opgepakt voor miljoenenfraude
Sluiten