Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 13 okt 2017 / 09:41 uur

Krokodil verdacht van doden dementerende vrouw

Een bizarre wending in de zoektocht naar een dementerende vrouw in het Australische Queensland. Alles wijst erop dat de 79-jarige Anne Cameron is gedood door een krokodil, zo melden Australische media.

Dementerend

Cameron is dementerend en woont in een verzorgingshuis in de buurt van het plaatsje Port Douglas. Dinsdag liep ze weg uit het tehuis en ze keerde niet meer terug. Het is niet uitgesloten dat iemand met dementie de weg niet meer weet terug te vinden, maar het heeft er nu alle schijn van dat de vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen.

De politie trof eerder al kleding en de wandelstok van Cameron aan bij een kreek. Vrijdag trof de politie stoffelijke resten aan en uit onderzoek blijkt dat het de resten van een mens zijn. De politie acht het „zeer waarschijnlijk” dat het om stoffelijk overschot van Cameron gaat. „Forensisch onderzoek moet uitwijzen van wie de resten zijn, maar ik wil hierbij benadrukken dat er in dit gebied verder geen mensen worden vermist.”

De kreek mondt uit in de rivier de Mowbray, waar regelmatig krokodillen worden gespot. Er wordt vanuit gegaan dat er zeker drie grote exemplaren in dat water leven.

Krokodillenaanval

Volgens inspecteur Ed Lukin heeft de aanval zo’n twee kilometer van het verpleeghuis plaatsgevonden.

De vrouw woonde nog maar kort in het verpleeghuis, waar ze naartoe was gegaan om dichter bij familie te kunnen zijn. In een verklaring liet een kleindochter van Cameron weten „diep bedroefd” te zijn door het tragische nieuws: „We danken iedereen die ons heeft geholpen in onze zoektocht naar Anne. Ze zal gemist worden en we zullen altijd van haar blijven houden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krokodil verdacht van doden dementerende vrouw
Sluiten