Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 13 okt 2017 / 09:40 uur

Student (23) maakt ‘springfoto’ en overlijdt

Kim Hyewon, een 23-jarige studente uit Korea, overleed nadat ze een foto van haarzelf liet maken op een klif genaamd ‘Seven Sisters from Cuckmere Haven’ in Engeland. Ze vroeg een omstander de foto te nemen, sprong voor het kiekje de lucht in, maar bij gleed uit bij de landing. Kim viel zestig meter naar beneden.

Het ongeluk gebeurde 22 juni, maar dankzij onderzoek weten ze nu de gehele oorzaak.

View this post on Instagram

Schönheit. #uk #sevensisterscliffs #sevensisters #seaford #beach #shorttrip #kurztrip #sigma35mmart

A post shared by Pia Jennert (@pia.jennert.fotografie) on

Dicht op de rand

Op haar telefoon konden ze zien dat er een aantal foto’s zijn gemaakt waarop ze sprong, en dat ze extréém dicht op de rand stond. Hoogstwaarschijnlijk had ze de ernst van de zaak zelf niet door, gezien haar gezicht enkel veel blijdschap toonde. Lijkschouwer Alan Craze vertelt de Dailymail: „Ze landde met één voet op de klif, en één voet naast de klif.”

Na haar ongeluk zijn er meerdere waarschuwingsbordjes geplaatst, in verschillende talen. Maar volgens de lijkschouwer zijn alle methodes om dit soort ongelukken te voorkomen welkom. „We moeten van geluk spreken als dit de laatste persoon is, die op deze manier overlijdt”, vertelt Craze. „Dit is namelijk geen unieke dood."

https://www.instagram.com/p/BZ7Nku5Bclg/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student (23) maakt ‘springfoto’ en overlijdt
Sluiten