Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 9 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Jesse Mateman: Pull a Pig? Ze heeft alles verzonnen

Het dramatische verhaal dat Sophie Stevensen maandag in zo’n beetje alle Engelse tabloids vertelde over de harteloze Nederlander Jesse Mateman, is ‘volledig uit de duim gezogen’. Tenminste dat zegt Mateman in een gesprek met Metro.

Schiphol

Stevensen verklaarde dat de 21-jarige Mateman haar vanuit Manchester naar Amsterdam liet vliegen omdat hij haar zo graag wilde zien. Maar toen de 24-jarige Engelse op Schiphol was geland, stuurde hij haar een berichtje met de tekst: ‘You were pigged’. Het zou volgens de tabloids gaan om een spelletje, ‘Pull a Pig’ waarbij jongens een lelijk meisje proberen te versieren.

GeenStijl

„Dat hele verhaal is volledig verzonnen”, reageert Mateman telefonisch, terwijl hij op de trein naar huis stapt. „Ik ken dat hele spel niet en niemand in mijn omgeving. Ik word hier gewoon kapotgemaakt. Na dat stuk op Geenstijl zijn mijn ouders, mijn zus en ik bedreigd. Het is een heksenjacht.”

Mateman beaamt dat hij Sophie kent. „We hebben elkaar inderdaad in Barcelona ontmoet, maar ik heb nooit een romance met haar gehad. Ik ben bij haar op de hotelkamer geweest, maar ben ook nooit blijven slapen. We zijn of waren geen verliefd stel, zoals wordt gesuggereerd. Geen enkele krant uit Engeland heeft mij gebeld voor wederhoor. De berichtjes die in die tabloids staan zijn of door Sophie of door de kranten gemaakt, want ik heb ze niet verstuurd.”

Volgens de moeder van Sophie belde Jesse bijna iedere dag, omdat hij haar zo graag wilde zien. „Daar klopt niets van. Na Barcelona heb ik geen enkel telefonisch contact meer met haar gehad.” Jesse heeft dan ook geen idee wanneer Sophie op Schiphol gestaan zou hebben. „Sterker, ik vraag me inmiddels af of Sophie überhaupt wel op Schiphol is geweest. Ik heb geen idee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.