Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 20 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Het eten van de moederkoek is onzin

De afgelopen jaren hoorden we er steeds meer over: het eten van de placenta na de geboorte van het kind. In de Verenigde Staten en Engeland is het zelfs een ware trend. Hoe dat kan? Het eten van ervan zou gezond zijn voor de moeder.

Gevaarlijk

Maar nu blijkt uit recent Amerikaans onderzoek dat daar niets van klopt. Het is helemaal niet gezond en het zou zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Volgens de onderzoekers is het nooit wetenschappelijk bewezen dat het gezond zou zijn. De Amerikanen hebben de kwestie zelf wel onderzocht en concludeerden dat er niets gezond is aan het opeten van de placenta.

In hun onderzoek waarschuwen ze zelfs voor de gevaren van het eten van de placenta. Ze noemen het voorbeeld van een Amerikaanse vrouw die een dodelijk bloedinfectie opliep nadat ze ervan had gegeten. Via borstvoeding gaf ze de bloedinfectie vervolgens aan haar baby door.

Verbinding tussen moeder en kind

De placenta, ook wel moederkoek genoemd, ontwikkelt zich tijdens de zwangerschap in de baarmoeder. Het heeft allerlei functies om de zwangerschap te ondersteunen en de baby te beschermen. Het dient bijvoorbeeld als verbinding tussen de moeder en het kind. Via de placenta komen ook zuurstof en voedingsstoffen bij het kind terecht.

In de Verenigde Staten en Engeland is het eten van de placenta na de geboorte erg populair. Het kan op allerlei manieren. Moeders eten het bijvoorbeeld rauw, geroosterd of gekookt. Celebrities zoals January Jones en Kim Kardashian aten de placenta op na de geboorte van hun kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.