Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 okt 2017

Geen spoor gevonden van Anne Faber in vijver

In de vijver bij Huis ter Heide zijn vooralsnog geen andere spullen of sporen gevonden die leiden naar de vermiste 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. In het park rondom de vijver, het Blookerpark, is wel een rugzak gevonden, zo meldde de politie vrijdag eind van de middag. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de gele rugzak die de Utrechtse op haar fietstocht mee had.

Donderdagavond werd door forensische onderzoekers een fiets gevonden die vermoedelijk van de vermiste Anne Faber is. De fiets lag in de wateren rond de vindplaats van eerder aangetroffen kleding die mogelijk van de Utrechtse is. De brandweer en technische recherche zijn de hele nacht bezig geweest om de vijver droog te leggen op zoek naar meer sporen.

Of het echt om de zwarte opoefiets van Faber gaat moet onderzoek uitwijzen. Ook over de kleding is nog geen duidelijkheid. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt niet alleen of de kleding van Faber is, maar ook of er andere sporen op zitten.

Zoektocht duurt voort

Vrijdag zoekt de mobiele eenheid verder rondom de vijver in het Blookerpark. Eerder werd al gezocht in de omgeving van de Amersfoortseweg bij Huis ter Heide. Vrienden en familie van de vermiste vrouw gaan nu samen met de ME aan de andere kant van de Amersfoortseweg zoeken.

De politie zijn heeft in het onderzoek inmiddels ruim vijfhonderd tips binnengekregen. Deze worden onderzocht. Ondertussen is de politie nog steeds op zoek naar camerabeelden van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s en de tas en telefoon van Faber.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen spoor gevonden van Anne Faber in vijver
Sluiten