Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 5 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Gedwongen opname voor paardenmisbruiker

De jongen uit Hoorn die vrijdagnacht werd opgepakt wegens het verkrachten van een paard, is gedwongen opgenomen. Hij is pas 17 jaar oud en wordt nu officieel verdacht van ontucht met een dier.

De 17-jarige paardenmisbruiker zat eerst nog in een cel vast. Maar volgens het Openbaar Ministerie Noord-Holland werkt dat niet. „Het is duidelijk dat hij meer gebaat is bij goede hulp. Het gaat om een kwetsbare verdachte”, vertelt woordvoerder Marleen van Fessem tegen de Telegraaf.

Camerabeelden

De politie zag de jongen op beveiligingsbeelden van een paardenstal in Hoorn. Vrijdagnacht liep hij naakt door de stal en vergreep hij zich aan meerdere paarden en zelfs aan een cavia. Doordat de beveiligingscamera een alarm doorgaf aan de politie, konden ze de jongen arresteren.

De eigenaren stonden met tranen in hun ogen toen ze hun paarden aantroffen. De benen van de Friese merrie Jeltje waren vastgebonden en achter haar stond een stoel. Tegen de Telegraaf vertelde eigenaar Ron Esteje dat het misbruik de eigenaren diep heeft geraakt. „Dat hij slechts zeventien is slaat erin als een bom.”

Vier keer eerder ingebroken

Het is niet de eerste keer dat er dieren zijn misbruikt in de paardenstal in Hoorn. Al vier keer eerder dit jaar troffen paardeneigenaren hun dieren seksueel misbruikt aan. Ook in Wognum en Wormer werden paarden zwaar mishandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.