Metro
Metro Nieuws 17 okt 2017 / 17:00 uur

‘BUK-raket in Nederland voor onderzoek MH17’

Nederlandse militairen hebben begin dit jaar een BUK-raket vanuit Georgië naar Nederland gebracht. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. De raket is van hetzelfde type als waarmee vlucht MH17 werd neergehaald en dient als bewijsmateriaal in de strafzaak tegen de verdachten van het neerhalen van de vlucht.

Medewerkers van de militaire inlichtingendienst MIVD zijn volgens het nieuwsmedium op 21 februari van dit jaar met een Hercules van het ministerie van Defensie naar Georgië gevolgen. Daar ontvingen zij de BUK-raket van de autoriteiten. Een dag later is de raket afgeleverd op de militaire luchtmachtbasis in Gilze-Rijen.

Bewijsmateriaal

De raket wordt gebruikt als bewijsmateriaal in de strafzaak tegen de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17. Nederland bereidt die strafzaak voor met Australië, België, Maleisië en Oekraïne. De landen werken samen in het Joint Investigation Team (JIT) Wanneer de rechtszaak wordt gehouden, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘BUK-raket in Nederland voor onderzoek MH17’
Sluiten