Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 30 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple-ingenieur ontslagen na video van dochter

De Amerikaanse Brooke Amelia Peterson maakte vorig week een video over de gloednieuwe iPhone X van haar vader, die als ingenieur werkt bij Apple. De video kwam haar vader duur te staan, want de man werd ontslagen.

Meerdere overtredingen

Het was bedoeld als een onschuldige video. Amalia was een dagje mee naar het werk van haar vader en nam in de kantine van Apple een video op over de iPhone X. In het YouTube-filmpje liet het meisje een aantal nieuwe features van de nieuwe smartphone zien. Met het filmpje had er gevoelige informatie kunnen uitlekken. Werknemers van Apple mogen producten die nog niet zijn uitgebracht niet op beeld verspreiden, zo staat in de regels van het bedrijf. Ook had Amalia niet mogen filmen op het terrein van Apple, dat luistert naar de naam Apple-park. Daarnaast gaat het ook nog eens om een interne iPhone en daar zouden geheimen op kunnen staan, meldt de Daily Mail.

De tiener heeft haar video, die veel weg had van een blog, snel van internet gehaald, maar de video werd toen al door andere bronnen gedeeld.

Amalia heeft een nieuwe video gemaakt, waarin ze vertelt over het voorval. Ze had nooit verwacht dat haar video viral zou gaan, bovendien waren er wel meer video’s gemaakt over de iPhone X.

‘We zijn niet boos’

„Het maakt uiteindelijk niet uit of je een goed persoon bent of niet. Het wordt bij Apple niet getolereerd als je de regels overtreedt." Ze vervolgt: „Ik ben niet boos op Apple en mijn vader neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de video. Mijn vader is fantastisch en hij heeft dit niet verdiend, maar het komt wel goed met hem."

https://www.youtube.com/watch?v=XQzGKwjr_js

De iPhone X is al aangekondigd en zelfs al te pre-orderen, maar het toestel komt pas op 3 november officieel uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.