Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Agente maakt twee heftige incidenten mee op één dag

Een politieagente uit Gouda maakte op één dag iets verschrikkelijks mee: twee kleine kinderen zijn in het water gevallen en om het leven gekomen. Dit gebeurde 18 augustus. Woensdag vertelde de agente op de Facebookpagina van Politie Gouda openhartig wat deze dag met haar gedaan heeft. Ze schrijft: „In al die jaren heb ik, net als vele collega’s, heftige incidenten meegemaakt. Incidenten die je niet gelijk loslaten.”

Gevallen in de sloot

Het eerste incident ging om Puk. Puk was pas anderhalf jaar oud.

Via de mobilofoon hoort de agente dat er een kindje van anderhalf jaar oud in de sloot naast de woning van haar ouderlijk huis is gevallen. Hoe lang het meisje in het water heeft gelegen, is niet bekend. „Ik hoorde vlak erna dat ze weer een ademhaling had. Kippenvel staat op mijn armen. ‘Kom op kleine Puk, ga er voor’, spookt het in mijn hoofd.”

Eenmaal aangekomen ziet de agent een paar roze laarsjes staan. „Die roze laarsjes horen aan de voeten van het kleine meisje”, schrijft de agente op Facebook. De agente heeft bij aankomst haar moeder gerust gesteld. Het meisje is later afgevoerd naar het ziekenhuis.

Gevallen in de Oude Rijn

Later in haar dienst krijgen ze nog een melding. Dit keer over een vijf-jarig jongetje dat in de Oude Rijn is gevallen.

„Als we aankomen in Bodegraven is er al een duikploeg te water. Er komt een verlossende kreet: ‘We hebben hem!’ De kleine man moest wel met spoed naar het ziekenhuis”, schrijft de agente op Facebook. „Ik hoor een mevrouw, zij is een familielid, aan mij vragen of hij nog leeft. Maar wat moet ik zeggen? Verder dan dat het ambulancepersoneel er alles aan zal doen om het jongetje te redden, kom ik niet.”

De volgende dag leest de agente dat het jongetje uit Bodegraven het niet gered heeft, en de zondag erop krijgt ze te horen dat het meisje van anderhalf nooit meer de roze laarsjes zal dragen. „Verslagen ben ik. En ik weet het, er gaan er velen, maar het hoort niet.”

Een dijk van een vrouw. Lees hier haal hele verhaal:

Roze laarsjes op een tuinpad.Een geharde politievrouw met 30 jaar operationele ervaring, dat is wat ik ben.Ik ben…

Posted by Politie Basisteam Gouda on Wednesday, October 4, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.