Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 4 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

500 miljoen euro naar verlaging werkdruk leraren

Eén dag voor de grote lerarenstaking komt het nieuws: er gaat bijna 500 miljoen euro naar de verlaging van de werkdruk voor leraren in het basisonderwijs. Dit melden bronnen aan het RTL Nieuws. Dit komt nog bovenop de 270 miljoen euro die onlangs is toegekend aan salarisverhoging van basisschoolleraren.

Investering

VVD, CDA, ChristenUnie en D66 hebben afgesproken dat dit bedrag toegekend wordt aan de verlaging van de werkdruk. Er worden extra onderwijsassistenten ingezet en kleinere klassen gemaakt. Het streven was 500 miljoen euro naar een lagere werkdruk en 900 miljoen euro naar hogere salarissen. De eerste buit is dus al binnen!

Stakingen

De stakingen morgen gaan vooralsnog door. Thijs den Otter van de Algemene Onderwijsbond (AOb) laat weten dat de halve miljard die aan het onderwijs wordt toegekend, bij lange na niet genoeg is. Hij voegt er nog aan toe dat hij de toezeggingen van de formerende partijen eerst zwart op wit wil zien en niet in de vorm van geruchten die door bronnen zijn bevestigd, aldus de NOS.

Naar verwachting doet 90 procent van de scholen mee aan de staking. In totaal worden er ongeveer 30.000 basisschoolleerkrachten bij de protestmanifestatie in Den Haag verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.