Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Wat zou jij nog liever doen in de trein dan zitten?

Nu bijna iedereen weer naar school of aan het werk is gegaan, verdwijnen de zitplaatsen in de trein weer als sneeuw voor de zon. Maar sommige reizigers willen helemaal niet zitten. Marleen Kuijf (35) bijvoorbeeld zou liever een fitnesscoupé zien in de trein.

Kuijf plaatste een gifje op Twitter gericht aan NS met het idee voor een loopband en een fiets in de trein voor de nodige beweging. „Ik reis iedere dag met de trein van Tilburg naar Rotterdam waar ik werk als grafisch vormgever”, zegt Kuijf. „Prima te doen, maar als ik mijn vriend ’s ochtends op de fiets naar zijn werk zie verrekken, mis ik toch wel die beweging. Nu zit ik met mijn neus in mijn laptop of de telefoon, lees Metro of slaap ik. Na vijf jaar ken je iedere boerderij langs de route, dus naar buiten kijken is ook niet meer zo leuk.”

https://www.facebook.com/Metro/posts/1455020411212530

De grafisch vormgever zou liever het reizen met het nuttige combineren. In haar geval bewegen. „Ik ben vaak vrij laat thuis en dan komt sporten er ook niet van. Als ik zou kunnen bewegen in de trein, dan zou dat mooi meegenomen zijn. Niet zwaar sporten zodat je zwetend op je werk komt natuurlijk. Ik zou natuurlijk heen en weer kunnen lopen tussen de stoelen, maar dat is nogal irritant voor de andere reizigers. En in een volle trein is daar niet eens ruimte voor.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.