Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 20 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Verminkte Dana (30) is na vijf jaar weer prachtvrouw

Dana Vulin (30) heeft vijf jaar geleden door een opzettelijke actie intense brandwonden opgelopen. Hierdoor was 60 procent van haar huid verminkt met derdegraads brandwonden. Het kostte Dana uiteindelijk vijf jaar, 200 operaties en een bikkelharde strijd, maar nu is ze prachtig hersteld.

Bizarre brandwonden

De brandwonden zijn het gevolg van een actie van Natalie Dimitrovska in 2012. Ze wilde Dana’s ‘lieve gezichtje’ verminken, omdat ze dacht dat Dana een affaire had met haar man. Natalie stapte de woning van Dana binnen, waarna ze een fles spiritus over haar heen gooide en haar in brand stak. Dana’s hele leven stond op zijn kop. De verwondingen waren zó erg dat niemand kon geloven dat het fysiek mogelijk was om zó goed te herstellen. Natalie heeft voor deze bizarre actie 17 jaar cel gekregen.

Herstellen

Dana is drie keer in de week naar de fysio gegaan om weer opnieuw te leren bewegen, heeft drie jaar lang een soort harnas gedragen om haar lichaam te beschermen en heeft twee jaar lang een compressiemasker voor haar gezicht gedragen. Ze noemt zichzelf ook wel ‘een wandelende reclame voor wat de Geneeskunde allemaal kan’. Vorig jaar heeft ze haar masker afgedaan, en nu heeft ze het boek Worth Fighting For uitgebracht, waarin ze vertelt over de strijd die ze heeft geleverd.

https://www.instagram.com/p/BRl_bHKjdJy/

De dokters hadden Dana in de eerste instantie verteld dat het niet mogelijk was om ooit weer de ‘oude Dana’ terug te krijgen. Ieder stukje huid dat nog ‘goed’ was bij Dana, is gebruikt voor huidtransplantatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.