Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 18 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Toch nog barbecueweer op komst

Had je de hoop op een mooie nazomer al opgegeven? Niet getreurd: er komt toch nog heerlijk barbecueweer aan. Berg je paraplu en regenlaarzen maar weer op en vis de barbecue toch nog even uit de schuur, het wordt vanaf donderdag zo’n 19 graden én het blijft droog.

‘s Avonds koelt het af

Prima weer om nog even goed gebruik van te maken. Mocht je nog vrije dagen over hebben, dan is het wel aan te raden die op te nemen, aangezien het in de avond vrij snel weer afkoelt. We moeten nog wel heel even wachten: maandag en disndag worden en hier en daar nog wat buien verwacht.

Maar woensdag wordt er een hogedrukgebied opgebouwd boven het midden van Europa die donderdag en vrijdag zorgt voor lekker weer. Het zorgt dankzij de stroming voor temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Vooral in het weekend wordt het zonnig, in het zuiden kan het tot 20 graden worden.

Wolkenvelden

Strakblauw is de lucht niet, de ochtenden zullen plaatselijk mistig beginnen en vrijdag is er een mix van zon en wolkenvelden. Wil je écht even pieken qua temperaturen, dan moet je zondag in Noord-Brabant en Limburg zijn. Het koelt ‘s avonds wel snel af. Gelukkig blijft het tot volgende week donderdag wel zo goed als droog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.