Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 7 sep 2017 / 12:29 uur

Speciale sneakers tegen gemorst bier en kots

Het komt je vast wel bekend voor: je hebt afgesproken met je vrienden in de kroeg en je wil ze graag je nieuwe sneakers laten zien. Er is echter één probleem, je wil niet dat er bier op komt dus laat je ze toch maar thuis.

‘DPBR-coating’

Dat hoeft niet als je de nieuwste Adidasjes koopt. De Duitse sportkledingfabrikant heeft sneakers ontwikkeld die ‘gegarandeerd bestand zijn tegen gemorst bier en bijtend braaksel’. Dit komt door de zogenoemde ‘DPBR-coating’ (Durable Puke and Beer Repellent).

Met het Oktoberfest, het beroemdste bierfestival dat 16 september begint, in aantocht leek het Adidas wel een goed idee om de schoen op de markt te brengen. De sneakers zijn een alternatief voor de ‘haferlschuh’, de traditionele loodzware schoenen die de meeste Duitsers tijdens de festiviteiten dragen.

Prost

De speciale schoenen, die de toepasselijke naam ‘Prost’ hebben, zijn blauw met bruine accenten en voorzien van traditionele borduursels. De binnenzijde is rood-wit geblokt en verwijst naar de kleden die tijdens de bierfeesten op de lange tafels liggen. Ze kosten ongeveer 200 euro en je krijgt er een gratis bierpul bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speciale sneakers tegen gemorst bier en kots
Sluiten