Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 27 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Poolse spookrijder die gezin doodde was stomdronken

Er is een aanzienlijke hoeveelheid bier aangetroffen tussen de wrakstukken van het echtpaar uit Sittard en hun 20-jarige dochter. Zij werden afgelopen zaterdagavond doodgereden door een Poolse spookrijder.

Lege flessen

Inmiddels is bekend geworden dat de Poolse chauffeur 3,09 promille alcohol in zijn bloed had en dus stomdronken was. Het gezin, bestaande uit een 53-jarige man, een 51-jarige vrouw en hun 20-jarige dochter, was op slag dood. De Pool raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.

Geen conclusies

Na het ongeluk werd er een aanzienlijke hoeveelheid bier aangetroffen tussen de wrakstukken, maar de politie wilde niet direct conclusies trekken. Een woordvoerder van de politie liet bij de vondst nog weten dat er niet meteen van kon worden uitgegaan dat de 34-jarige Pool had gedronken.

De aangetroffen lege flessen hadden ook het gevolg kunnen zijn van de harde klap van het ongeval. Een woordvoerder van de Duitse politie liet toen nog aan De Limburger weten te wachten op de resultaten van het bloedonderzoek. Nu blijkt de Pool wel degelijk veel te veel gedronken te hebben.

Meer gewonden

Bij het ongeluk was ook een andere auto betrokken, vier vrouwen raakten gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.