Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 22 sep 2017 / 17:16 uur

Politie houdt pesters aan, klasgenoten kijken toe

De politie heeft in de regio Voorne-Putten (Rotterdam) twee tieners opgepakt. Deze meisjes hebben twee schoolgenoten mishandeld, nadat ze de slachtoffers wekenlang gepest hebben via sociale media. De twee pesters zijn opgepakt, terwijl hun klasgenoten toekeken. Boontje komt om zijn loontje, zullen we maar zeggen.

Met een smoes gelokt …

De pesterijen waren zo heftig, dat de slachtoffers niet meer naar school én niet meer naar buiten durfden. Afgelopen 21 augustus zijn de meisjes met een smoes naar een locatie gelokt. Ze zijn hier vervolgens ingesloten door een grote groep jongeren, waarna één van de slachtoffers vervolgens klappen kreeg van degene die haar online al pestte. Deze mishandeling is gefilmd en ging de hele school door.

Aangifte

De twee slachtoffers hebben hier aangifte van gedaan. De politie nam dit serieus: de twee meisjes konden uitgebreid hun verhaal doen en de zaak werd met voorrang opgepakt.

Verschillende getuigen zijn ondervraagd, waardoor de politie een goed beeld kregen van de twee pesters. Ze zijn vervolgens afgelopen dinsdag op school aangehouden, terwijl hun klasgenoten toekeken.

Ook de ouders betrokken

De twee verdachten zijn naar het bureau gebracht, waar ze verhoord werden. De rest van de ‘pestgroep’ heeft gesprekken moeten voeren. Ze zijn één voor één uit de klas gehaald, de politie heeft hen vervolgens verteld dat het gedrag op het randje van strafrecht zit. Alle ouders zijn ingelicht.

De zaak heeft veel impact gemaakt op de betrokkenen. De twee verdachten zijn voor nu geschorst. Ze moeten later voor de politierechter komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie houdt pesters aan, klasgenoten kijken toe
Sluiten