Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 7 sep 2017 / 07:02 uur

Nooit meer moe na een dag winkelen

Een dubbele primeur in Amsterdam dinsdag: het eerste Powernap Station van Nederland opende in de – ook dinsdag geopende – Hudson’s Bay in Amsterdam.

Buiten de bizarre omvang van Hudson’s Bay en de mensenmassa om, is het transparante huisje met de woorden ‘Matt Powernap Station’ het eerste dat je ziet als je de eerste verdieping bereikt. Winkelend publiek dat vermoeid raakt kan terecht in het speciaal ontworpen rusthuisje. De ruimte biedt de mogelijkheid om even een momentje op te laden na (of tijdens) een dagje shoppen. Aan alles is gedacht: planten, kussens, dimbare verlichting, zelfs slaapmaskers liggen klaar voor mensen die wel even een powernapje willen houden. Door de schuifdeuren is het mogelijk om de ruimte af te sluiten van de rest van het warenhuis en je helemaal af te zonderen van alle drukte om je heen.

Boven het bed is een photobooth bevestigd waarmee je, vanuit het bed, foto’s kan maken in de gekste posities en dat vindt iedereen wel leuk. „De leukste foto kan ook echt een matras winnen!”, vertelt Nadine enthousiast tegen een groep meiden die gierend van het lachen op het bed ligt om samen een maffe foto te maken. Maar zijn er nou ook echt al mensen gaan liggen met de deur dicht? „Ja hoor!”, zegt Nooteboom. „Vooral mannen van wie de vrouwen hier dan aan het winkelen zijn, die laten hun vrouw dan lekker tussen de kleren neuzen en dan komen ze zelf even hier kijken.”

Het initiatief

Het initiatief komt van Matt Sleeps, een start-upbedrijf dat zich inzet om het perfecte matras te vinden. „We zoeken eigenlijk altijd naar nieuwe manieren om onze matrassen te laten testen”, zegt Nadine Nooteboom, marketing-manager van Matt Sleeps. „We willen creatiever zijn dan alleen suffe showrooms, die hebben we niet. We bedenken unieke concepten om de matrassen onder de aandacht te brengen, nu dus met het ‘Powernap Station’ en de ‘Hangover Bar’ is ook een voorbeeld.”

Oprichter van de Nederlandse matrassenstart-up, Joep Verbunt, legt uit wat het bedrijf wil bereiken met acties als deze: „We willen mensen laten inzien dat je zoveel meer kunt met een matras dan alleen slapen. Zo kun je er dus heerlijk op ontspannen tijdens een dagje winkelen, of je kater verwerken.” Op dit moment zal het Powernap Station alleen nog beschikbaar zijn voor vermoeide shoppers in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg, waar het ‘oplaadpunt’ ook zal openen in de Hudson’s Baywinkels. „Maar het Powernap Station is makkelijk verplaatsbaar, dus kan overal worden ingezet om vermoeide bezoekers op te laden. Of dat nou in een winkel, museum of dierentuin is!”, aldus Verbunt.

Nooit meer moe na een dag winkelen
Joep Verbunt, oprichter van Matt Sleeps | Charlotte Odijk

Hudson’s Bay

Kwaliteit, service en stijl: de kernwoorden van het Canadese warenhuis Hudson’s Bay. Het exclusieve warenhuis is het oudste bedrijf van Noord-Amerika, waar het ondertussen is uitgegroeid tot een onmisbare keten. Voor het eerst opent Hudson’s Bay nu filialen buiten de landsgrenzen van Canada, met onder andere tien nieuwe winkels in Nederland in 2017. De warenhuizen bieden een assortiment van mode, beauty en tierelantijntjes voor in huis, vormgegeven door exclusieve merken en populaire ontwerpers.

Tot dusver is de Hudson’s Bay in Amsterdam nog het enige filiaal dat al open is. In de komende weken openen ook de filialen in Rotterdam, Breda, Tilburg, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Zwolle, Almere en Maastricht. En het Powernap Station? Dat verhuist gezellig mee naar Rotterdam en Tilburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nooit meer moe na een dag winkelen
Sluiten