Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 21 sep 2017 / 14:35 uur

Natuurbrand Gran Canaria: vlammen tot wel 25 meter

Honderden inwoners van Gran Canaria hebben hun huis moeten verlaten door een grote natuurbrand. Een harde wind zorgt voor metershoge vlammen.

De ‘zeer agressieve’ brand brak op woensdagmiddag uit en door de droogte greep het vuur snel om zich heen. Een krachtige wind zorgt er bovendien voor dat de vlammen tot wel 25 meter hoog worden. Ruim 2000 hectare zou al in vlammen zijn opgegaan. „Naar verwachting zal het duizenden hectaren meer beïnvloeden”, gaf de president van het gebied, Antonio Morales, aan.

Evacuaties

De brand heeft onder andere de plaatsen Tejeda, San Mateo en Santa Lucia de Tirajana bereikt en de belangrijkste toegangspaden naar de top van Gran Canaria zijn inmiddels gesloten voor het verkeer. Ook zijn inwoners van Las Lagunetas, Cueva Grande en Caleretas zijn geëvacueerd. Zeker 500 mensen hebben hun huizen moeten verlaten.

Om de brand te bestrijden zijn 300 brandweerlieden, negen helikopters en een blusvliegtuig ingezet. De noodhulptroepen hopen dat de voorspelde regen van de komende nacht uitkomst biedt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Natuurbrand Gran Canaria: vlammen tot wel 25 meter
Sluiten